top of page
bynouchka05121923.jpg

OVER KSTMIZED

Transforming the waste into the wonderful.

Zeg eens eerlijk, hoe lang gaan kledingstukken uit jouw garderobe mee? En wat doe je met kledingstukken die je niet meer draagt? Ik durf te wedden dat ze ergens achterin je kledingkast liggen te verstoffen. Of erger: op zolder in een vuilniszak liggen te wachten op een tweede leven.

​Begrijp me niet verkeerd, ik maakte me er een tijdje geleden ook schuldig aan. Tot voor kort legde ik de stukken waar ik me niet meer goed in voelde, of simpelweg niet meer mooi vond, ook ver uit het zicht. Totdat mijn schuldgevoel om de hoek kwam kijken.

Met mijn achtergrond als modeontwerper werd ik getriggerd om eens wat vergeten kledingstukken van zolder te halen en deze te gebruiken voor nieuwe ontwerpen. Al vrij snel was ik door mijn eigen voorraad heen. Ik begon overgebleven stoffenvoorraden van andere ontwerpers op te kopen en te combineren met stoffen van gerecyclede kleding. Dit bleek zo'n succes dat ik besloot om een eigen label te beginnen. KSTMIZED was geboren.

Bye bye fast fasion.

In tegenstelling tot fast fashion ketens doet KSTMIZED niet aan trends of snelle collecties. Waarom? Om te laten zien dat het ook anders kan. De mode-industrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Daarnaast zijn de productieomstandigheden problematisch en worden basisrechten van werknemers geschonden. Bij KSTMIZED pakken we dit probleem aan door alle stukken volledig lokaal te laten produceren in België. Een duurzaam proces staat bij ons voorop.

bynouchka05121916.jpg

The time for timeless is now.

KSTMIZED maakt unieke stukken van stoffenoverschotten en vergeten kleding. Het concept is simpel: de stukken zijn eenvoudig & tijdloos in design en wijzigen zelden of traag (hallo slow fashion!), maar krijgen hun unieke karakter door de combinatie van de stoffenoverschotten van designers en gerecyclede kleding.

bottom of page